Μένουμε Ελλάδα PDF Εκτύπωση E-mail

Δείτε ένα μέρος από την Φθινοπωρινή Ζαγορά μέσα από τα ρεπορτάζ της δημοφιλούς εκπομπής της ΝΕΤ Μένουμε Ελλάδα.

http://menoumellada.ert.gr/

Πήλιο - Μια μέρα στη Ζαγορά - Μέρος Α' (15/11/2007) 17,5 Mb
Η εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα» με το Γιώργο Αμυρά και την Ρένια Τσιτσιμπίκου επισκέπτεται τη Ζαγορά, το ξακουστό κεφαλοχώρι του Ανατολικού Πηλίου, σε απόσταση 45χλμ. ΒΑ από το Βόλο. Οι ρεπόρτερ της εκπομπής ξεκινούν τη βόλτα τους από το αρχοντικό Φρονίμου, το οποίο σήμερα στεγάζει το Δημαρχείο της περιοχής, περπατούν στα λιθόστρωτα καλντερίμια του οικισμού και καταλήγουν στην κεντρική πλατεία του Αγίου Γεωργίου.

Πήλιο - Μια μέρα στη Ζαγορά - Μέρος Β' (15/11/2007) 14,8 Mb
Συναντάμε τους κατοίκους της Ζαγοράς και ξετυλίγουμε μαζί τους τις αναμνήσεις τους από τη ζωή στο χωριό στο παρελθόν, θαυμάζουμε την περίτεχνη αρχιτεκτονική των σπιτιών, μαθαίνουμε την ιστορία κατασκευής των πέτρινων βρυσών του οικισμού και απολαμβάνουμε τη μαγευτική θέα στην ευρύτερη περιοχή.

Διαδρομές στο Ανατολικό Πήλιο. (14/11/2007) 17,5 Mb
Λίγο πιο έξω από τη Ζαγορά, ξεκινάμε για μία μαγευτική διαδρομή στο Ανατολικό Πήλιο, περνάμε από απότομες πλαγιές και χαράδρες, θαυμάζουμε την πλούσια βλάστηση και καταλήγουμε παραλία του Οβριού, από τις πιο γνωστές της περιοχής.

Στη Ζαγορά Πηλίου. (14/11/2007) 15,2 Mb
Στη Ζαγορά, ένα γραφικό κεφαλοχώρι του Πηλίου, με ξεχωριστό χρώμα, επισκεπτόμαστε το Ελληνομουσείο του Ρήγα Φεραίου, μία από τις πρώτες σχολές στην Ελλάδα που ιδρύθηκε στις αρχές του 19ου αιώνα, συνεχίζουμε στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και καταλήγουμε σε μία περιοχή γνωστή ως Μεγάλο Ρέμα, απολαμβάνοντας τη μαγευτική θέα στο Αιγαίο.

Το ανωτέρω περιεχόμενο είναι μαγνητοσκοπημένο από την τηλεόραση της ΝΕΤ   και την εκπομπή Μένουμε Ελλάδα από τον διαχειριστή του site www.zagora.com.gr και το πρωτότυπο υλικό βρίσκετε στην ιστοσελίδα:

http://menoumellada.ert.gr/

Απαγορεύεται η αντιγραφή του χωρίς την άδεια του διαχειριστή.
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 25 Μάρτιος 2011 18:51
 

Διαμονή στη Ζαγορά

ζαγορα πηλιο, παραλιες πηλιου, διαμονη πηλιο

Ξενώνας Ανάσα

ξενοδοχεια πηλιο, διαμονη ζαγορα, ξενωνες ζαγορα